Meta
Deutsch francais english Onderstel met trappers voor tafelweefgetouw
Home > Over weefgetouwen > Trapper_onderstel

De tafelweefgetouwen met 4 tot 16 schachten kunnen voorzien worden van een onderstel met trappers, voor de bediening van maximum 8 schachten.
Op het onderstel past het standaard tafelweefgetouw van Meta (70 cm weefbreedte). Met 4 haakjes wordt het getouw vastgezet.
De borstboom van het tafelweefgetouw komt dan op 90 cm, je kan er dan met een weefbank of hoge kruk bij werken.
Het onderstel heeft 12 trappers. Daarmee kunnen de voorste 8 schachten van het tafelweefgetouw omhoog geduwd worden. Het is bedoeld voor het getouw met 8 schachten. Maar ook als je een getouw met 12 of 16 schachten hebt, kan het zijn nut bewijzen. Het tafelweefgetouw kan immers ten allen tijde ook met de hefbomen bovenaan bediend worden. Je kan dus de overige schachten met de hefbomen bedienen.

Fotos voor het monteren van de trappers

tafelweefgetouw met trappers trappers
trappers bedienen

De mechaniek bestaat uit 12 trappers en 8 dwarstrappers die horizontaal op en neer kunnen gaan. Als een dwarstrapper naar beneden gaat, wordt, via een systeem van hefbomen, de overeenkomstige schacht omhoog geduwd.
Het systeem zorgt ervoor dat je een onberispelijke, progressieve gaap krijgt: de achtertse schachten gaan meer omhoog dan de voorste.
De verbinding tussen trappers en dwarstrappers is heel eenvoudig. Die bestaat uit een aantal identieke lussen in nylon touw. Die touwen doe je met een extra lus rond de dwarstrapper. Aan de trapper zit een metalen pen, die dan door de onderkant van de lussen getstoken wordt.
Je kan één of meerdere schachten met 1 trapper bedienen.

Getouw 70 cm, kruislatten, roeden en aanbindtouw inbegrepen

Prijzen in Euro blank houtgevernist
Tafelweefgetouw met 8 schachten 950,- 1100,-
Onderstel met 12 trappers 750,- 850,-
Tafelweefgetouw met trapper onderstel 1700,- 1950,-

Prijsvoorbeelden

Tafelweefgetouw 8 schachten met trapper onderstel, 400 Texsolv hevels, riet inox nr 4, getouw en onderstel in blank hout 1814,-
Tafelweefgetouw 12 schachten met trapper onderstel, 600 Texsolv hevels, rieten inox nr 4 en nr 6, materiaalplank, effenaar, werpspoel met garenpijpjes, spoelmolen, weefbank, gevernist 2702,-